2020’DE YAYINLANAN SON SİNEMA KİTAPLARI

2020 sinema sektörü için durgun geçse de sinema üzerine kitaplar bakımından verimli bir yıl oldu. Umarız 2021’de de bu durum devam eder. Bu yıl Fikrisinema sayfalarında sinema hakkındaki yeni yayınların haftalık kaydını tutacağız. Ama önce, 2020’nin son ayında çıkan sinema kitaplarını tanıtalım istedik:

Timur Tanyer – Geçmişten Günümüze Üç Boyutlu Sinema, İstanbul Aydın Üniversitesi Yayınları

Aydın ve İstanbul Kültür üniversitelerinin Sanat ve Tasarım fakültelerinde öğretim görevlisi olan Tanyer’in bu kitabı, epey özgün bir konuda yazılmış ve bu anlamda sinema literatürüne katkı sağlayan bir eser.


 

 

 

Mesut Kara – Sinema ve 12 Eylül, Klaros Yayınları

Özellikle Türk sineması üzerine çok sayıda kitabı olan Kara’nın bu kitabı, daha önce Agora Yayınevi’nden çıkmıştı. Bu yeni baskı bir süredir temininde zorluk olan bu yayını okuruyla bir kez daha buluşturuyor.

 

 

 

Yalın Alpay – Yapı(t)söküm: Resim–Heykel–Edebiyat–Müzik-Sinema, Destek Yayınları

Yalın Alpay’ın sadece sinemayla sınırlı olmayan ve altbaşlığından da anlaşıldığı üzere birçok sanat dalına odaklanan bu kitabı epey ilgi görüyor. 2021’in alanında en ok okunan kitaplarından biri olacağı şimdiden belli.

 

 

 

 

Abbas Baharlou – Furuğ ve Sinema, Simurg Art Yayınları

Yine çok özgün bir konuda yazılmış bu kitabın yazarı Baharlou, bir İran sinema tarihi uzmanı. Ünlü İranî şair Füruğ Ferruhzad’ın az bilinen sinemacı ve yönetmen yönünü öğrenmek isteyenler için Türkçedeki nadir kaynaklardan.

 

Diğer Yazılar: FikriSinema
Uzay Operasından Yunan Trajedisine: Anakin Skywalker
Star Wars’u uzay operasından Yunan trajedisine dönüştüren yegâne karakter, hiç kuşkusuz Anakin...
Devamını Okuyun
Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir