“GÜNDÜZ APOLLON GECE ATHENA” PEKİN FİLM FESTİVALİ TİANTAN ÖDÜLLERİ’NE ADAY

Emine Yıldırım imzalı “Gündüz Apollon Gece Athena”, dünya prömiyerini 37. Tokyo Film Festivali’nde gerçekleştirdi ve Japonya’dan “Asya’nın Geleceği” ödülüyle döndü. “Gündüz Apollon Gece Athena” şimdi de 15. Pekin Uluslararası Film Festivali’nde yarışıyor.

Resmi gösterimleri başlayan festivalde “Gündüz Apollon Gece Athena“, Tiantan Ödülü için yarışacak 17 yapım arasında yer alıyor. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde son bulan 44. İstanbul Film Festivali’nin Yeni Bakışlar bölümünde gösterilen film, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından verilen En İyi Film Ödülü’nün de sahibi oldu.

Emine YıldırımEzgi Çelik

15. Pekin Film Festivali kapsamında yarışan “Gündüz Apollon Gece Athena“, En İyi Uzun Metraj, Yönetmen, Senaryo, Görüntü Yönetimi, Müzik ve Oyunculuk dahil olmak üzere toplam 11 dalda ödüle aday gösterildi. Film ekibinden yönetmen ve senarist Emine Yıldırım, başrol oyuncusu Ezgi Çelik, oyuncu Gizem Bilgen ve yapımcı Dilde Mahalli de gösterimlere eşlik etmek üzere Pekin’de bulunuyor. Film şu âna kadar yaptığı iki gösterimle büyük beğeni topladı.

Bu yılki Tiantan Ödülleri jürisinin başkanlığını Çin sinemasının önemli isimlerinden yönetmen Jiang Wen üstleniyor. Jüri üyeleri arasında Joan Chen, David Yates, Ni Ni, Vincent Perez gibi uluslararası sinema dünyasının önemli isimleri yer alıyor.

Fantastik Bir Arayışın Hikâyesi

“Gündüz Apollon Gece Athena”, yetimhanede büyüyen Defne’nin, annesinin hayaletiyle karşılaşma umuduyla çıktığı yolculuğu anlatıyor. Side Antik Kenti’nin büyüleyici atmosferinde geçen bu arayış, fantastik unsurları, mizahı ve duygusallığı maharetle bir araya getiriyor.

Ezgi Çelik ve Barış Gönenen’in başrollerini paylaştığı filmde Selen Uçer, Gizem Bilgen, Melih Düzenli ve Neyra Kayabaşı da rol alıyor. Sinemamızın usta isimleri Deniz Türkali ve Lale Mansur ise yıllar sonra bu filmle beyazperdede buluştu.

Dilde Mahalli – Emine Yıldırım

Yapımcılığını Dilde Mahalli (Rosa Film) ve Emine Yıldırım’ın (Ursula Film) üstlendiği filmin görüntü yönetmenliğini Barış Aygen, kurgusunu Selda Taşkın, müziklerini Barış Diri üstlendi.

Diğer Yazılar: FikriSinema
Yeni Bir Film İzleme Platformu: Filmbox Live
Teknolojinin sürekli artan bir ivmeyle gelişmesi, günlük rutinimizin yanında film izleme alışkanlıklarımızı...
Devamını Okuyun
Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir