Yeni Harry Potter Filmi İle İlgili Söylentiler Yalanlandı

Warner Brothers, Jack Thorne tarafından sahne için yazılan Harry Potter and the Cursed Child’ın sinemaya da uyarlanacağı ile ilgili dedikoduları yalanladı.

Jack Thorne, John Tiffany ve J.K Rowling tarafından yazılan ve Jack Thorne tarafından oyunlaştırılan Harry Potter and the Cursed Child, geçtiğimiz temmuz ayında Londra’da sahnelenmeye başlayıp büyük ilgi görmüş, kitap haline getirilen oyun metni de 2016’nın en fazla ön sipariş verilen kitabı olmuştu. Durum bu şekilde olunca yeni bir film, hatta üçleme ile ilgili dedikoduların ortaya çıkması da fazla uzun sürmedi. Özellikle de Warner Brothers’ın hikayenin film haklarını satın alması, yeni bir film ya da filmlere dair beklentilerin artmasına sebep oldu.

Fakat Warner Brothers’dan kısa bir süre önce gelen ve serinin hayranlarını hayal kırıklığına uğratan resmi açıklama, yeni bir Harry Potter filmi çekilmeyeceğini net bir şekilde belirtti:

“Harry Potter and the Cursed Child sahne için yazılmıştır. Hikayeyi filme uyarlama gibi bir planımız yok.”

Hatırlayanlar olursa bu olaylardan önce de, Harry Potter’ı tekrar oynamayı düşünüp düşünmeyeceği kendisine defalarca sorulan Daniel Radcliffe, ancak olağanüstü şartlar altında böyle bir şeyi düşünebileceğini, onun dışında karakteri tekrar canlandırmak gibi bir niyetinin olmadığını söylemişti. Dolayısıyla yeni bir film için umut besleyenler, J.K Rowling’in 2001 yılında yazdığı aynı adlı kitaptan uyarlanan, yine Harry Potter evreninde geçen ve kasımda gösterime girecek olan Fantastic Beasts and Where to Find Them ile yetinmek zorunda kalacaklar.

Harry Potter and the Deathly Hallows’dan on dokuz yıl sonrasını anlatan Harry Potter and the Cursed Child, halen Londra’da sahnelenmekte.

Çeşitli kaynaklar üzerinden Tufan Tepedelen tarafından derlenmiştir.

Diğer Yazılar: FikriSinema
Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir