Stephen King Eserlerinden Uyarlanan En İyi 10 Film

“Korku-gerilim türünün en çok satan yazarı” unvanına sahip olan yazar Stephen King, 1947 Portland’da dünyaya gelmiştir. Stephen henüz 2 yaşında iken annesi ve babası ayrıldı ve kardeşi David ile annesinin yanında kaldı. 1970’lerden günümüze 60 adet kitabı yayımlanmış olan ve kırk milyonun üzerinde hayranı olan Stephen King, ilk eserini henüz 16 yaşındayken yazmıştır. 20 yaşındayken yayımladığı ‘’Starling Mystery Stories’’ adlı toplama kitabında son dört yılda yazdıklarını değerlendirdi ve okurlarına sundu. Zamanla kısa öykülerden uzaklaşarak romanlar yazmaya başladı.

Başyapıt sayılabilecek güzellikteki sinema filmlerinin yazarı olan Stephen King’in belki de en büyük özelliği ‘’sinematografik roman’’ tarzında başarılı olmasıdır. King’in roman ve filmlerini çekici kılan, orta sınıf insanların sessiz ve sakin hayatı, inançlı muhterem kişileri, kasabalarda yaşayan insanların pastoral hayatlarını ve doğanın olanca renklerini kullanması oluyor. Olay örgüsünü ve oluşturacağı karakteri, kendisini okutabilecek bir akıcılıkta yazması ve hayal dünyasının bu kadar geniş olması onu büyük bir yazar haline getirmiştir.

Hayal gücünün sınırını olmayan, yazdığı tüm kitapları neredeyse bestseller mertebesine erişmiş, dünyada milyonlarca hayranı olan efsane yazar Stephen King’in eserlerinden uyarlanan en iyi 10 filmini sizler için seçtik.

1-The Shawshank Redemption /1994

Shawshank Redemption Stephen King Uyarlamaları FikriSinema

Masumiyetini iddia etmesine rağmen karısını ve sevgilisini öldürmek suçu ile Shawshank hapishanesine yollanan genç ve başarılı bankacının hikayesi. Hapishanede kaldığı süre boyunca dayak, işkence, tecavüz gibi her türlü durum ile karşı karşıya kalmıştır. Gene de iyimser ve ümitli olan Andy’nin çabalarına ortak olan tek arkadaşı Ellis Boyd Redding’dir.

Rita Hayworth ve Shawshank’in Kefareti adlı novellasından.

2-The Green Mile /1999

Green Mile Stephen King Uyarlamaları FikriSinema

Paul Edgecomb’un görevi, idama mahkum edilen mahkumları son yolculuğuna uğurlamaktır. Elektrikli sandalyenin bulunduğu ölüm odasına kadar olan yeşil yoldan onları götürmektir. Çalıştığı yıllar boyunca yüzlerce mahkumu idam etmiştir. Ama hiçbirisi onu John Coffey kadar etkilemez.

Aynı adlı romanından.

3-The Shining /1980

Shining Stephen King Uyarlamaları FikriSinema

Yazar ailesine karşı!

Jack Torrence, Colorado dağlarındaki Overlook otelinde kış bakıcısı olmayı kabul eder. Otel kışın kapalıdır ve Jack ailesi ile birlikte bir kış boyunca bu mekanda yalnız kalacaklardır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelde yalnız olmadıklarını, geçmişten gelen hayaletlerin olduğunu ailesine anlatmaya çalışır. Danny babasının bu kötü ruhlar tarafından kontrol edildiğini görür.

Aynı adlı romanından.

4-Pet Sematary / 1989

Pet Sematary Stephen King Uyarlamaları FikriSinema

Pek çok aile için taşınmak yeni bir başlangıçtır. Ancak Creed’ler için bu, sonun başlangıcıdır. Taşındıkları evin yanında hayvan mezarlığı vardır. Yeniden canlanma gücü olan gizemli yerlilerin toprakları buradadır.

Aynı adlı romanından.

5-Misery / 1990

Misery Stephen King Uyarlamaları FikriSinema

Yazar en büyük hayranına karşı!

Paul Sheldon popüler romanlar yazarıdır. Paul büyük bir kar fırtınasının olduğu bir havada, taşrada geçirdiği bir trafik kazasından yaralı kurtulur. Paul’un tek hatırladığı şey arabasının takla atıp yoldan çıkmasıdır. Gözlerini açtığında onun sadık okuyucusu ve aşırı fanatiği Annie Wilkes’in evindedir. Paul acımasız gerçeği gün geçtikçe anlamaya başlar. Hayatının sonuna kadar onu kişisel tutsağı olarak alıkoyacak bir ruh hastasının elindedir.

Aynı adlı romanından.

6-Secret Window /2004

Secret Window Stephen King Uyarlamaları FikriSinema

Gerilim romanları ile ünlenen yazar Mort Rainey karısının onu aldattığını öğrenince büyük bir psikolojik travma yaşar. Karısından boşanan Rainey, yeni bir kitap üzerinde çalışmak ve zor zamanları atlatabilmek için ıssız bir bölge olan Tashmore gölünün yanındaki evine yerleşir. Hiç beklenmedik bir şekilde John Shooter adında tehlikeli bir yabancı ile karşılaşır. Rainey’in onun hikayesini çaldığını iddia eden psikopat adalet ister.

Gece yarısını 2 geçe adlı romanından.

7-1408 / 2007

1408 Stephen King Uyarlamaları FikriSinema

Mike Enslin başarılı bir yazardır. Yazdığı alan doğaüstü güçlerdir. Sadece kendi gözü ile gördüğü şeylere inanır. Uyduruk perili ev hikayeleri ve hayaletleri ti’ye alan kitapları ile meşhurdur. Fakat Enslin’in fikirleri kötü ünü ile nam salmış Dolphin Oteli’nin 1408 numaralı odasına girmesinden sonra değişir.

Aynı adlı kısa hikayesinden.

8-Stand By Me /1986

Stand By Me Stephen King Uyarlamaları FikriSinema

1950’lerde geçen, ergenliğe yeni girmiş dört kafadar gencin Oregon Ormanlarında kayıp bir çocuk cesedini araması. Bu maceralarında daha da yakınlaşan çocuklar, yol boyunca birbirleri hakkında birçok şey keşfedeceklerdir.

The Body adlı romanından.

9-Carrie /1976

Carrie Stephen King Uyarlamaları FikriSinema

Mezuniyet balosunda buz kovası iddiasına giren, cesur bir kızın hikayesi. Carrie White okulda arkadaşlarının sürekli dalga geçtiği ve kötü davrandığı, evde ise aşırı dindar ailesinden baskı gören bir kızdır. Carrie’nin sakladığı bir sır vardır. Çok yoğun psişik güçlere sahiptir ve okulun balosunda onunla uğraşan herkes görecektir.

Aynı adlı romanından.

10-It /1990

It Stephen King Uyarlamaları FikriSinema

Maine adlı ufak bir kasabada, şehrin çocuklarını, sokak mazgallarından dışarı uzanan, palyaço şekline bürünmüş açıklanamaz bir dehşet tek tek avlamaktadır. İnsanın korkularına karşı sarsıcı bir gezinti.

Aynı adlı romanından.

Diğer Yazılar: Sinan Şafak
Yaşamak İçin
Andların Mucizesi 13 Ekim 1972 günü Stella Maris Koleji’nin “Old Christians” rugby...
Devamını Okuyun
Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir