SİNEMATEK’İN KIŞ PROGRAMI SON HAFTASINDA NELER VAR?

Chantal Akerman retrospektifinin, Marcello Mastroianni seçkisinin ve canlı müzik eşliğinde André Antoine filmlerinin son gösterimleri 7 Nisan’da bitiyor.

Sinematek’te Sinema ve Tarih Seminerleri

Sinematek/Sinema Evi’nin ve Tarih Vakfı’nın işbirliği ile düzenlediği Sinematek’te Sinema ve Tarih Seminerleri’nin ikincisi 6 Nisan 2024’te.

YAPIMCI HAFIZASIYLA TÜRKİYE SİNEMA TARİHİ
Mithat Alam Film Merkezi’nin Türkiye Sineması Görsel Hafıza Projesi

Mithat Alam Film Merkezi’nin 2000’li yıllarda gerçekleştirdiği Görsel Hafıza projesi kapsamında sinemanın farklı alanlarından birçok önemli isimle sözlü tarih çalışması metodolojisinde söyleşiler gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda sinemamızın saygın yapımcılarından Abdurrahman Keskiner, Arif Keskiner, Cengiz Ergun, Kadri Yurdatap, Şeref Gür ve Türker İnanoğlu ile de görüşmeler yapılmıştır. Bu proje, sinema tarihimize dair kaynakların kısıtlı olması ve ekonomik perspektiften yapılan çalışmaların azlığı nedeniyle önemli bir adımdır. İlk ağızdan anlatımların yanı sıra tarihsel bilgiler içeren temel bir kaynaktır. Seminerde geçmişten günümüze değişen yapım anlayışları ele alınacak ve sözlü tarih belgesellerinden kesitler sunulacaktır.

6 Nisan, 13:00-15:00
Sinematek/Sinema Evi
Katılım için sinemavtarih@gmail.com adresine mail atılması gerekmektedir.
Katılımcı Sayısı: 25

Konuşmacı: Yamaç Okur
Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümünden mezun olan Yamaç Okur, Altyazı Aylık Sinema Dergisi ve Mithat Alam Film Merkezi’nin kurucularındandır. 2007’de Bulut Film ile yapımcılık kariyerine başladı. 2015-2022 yılları arasında Ay Yapım’da birçok önemli dizi ve filmin yapımcılığını üstlendi. Okur, 2023’den beri FARO’da kurucu ortak olarak yapımcılığa devam etmektedir.

Moderatör: Özde Çeliktemel
Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde misafir öğretim üyesi olan Özde Çeliktemel, bu kurumda sinema ve propaganda hakkındaki çalışmalarını sürdürmektedir. Araştırma alanları arasında film arşivleri, erken sinema teknolojisi, eğitici filmler ve savaş filmleri yer almaktadır.

Diğer Yazılar: FikriSinema
FikriSinema Yazarlarına Göre 2018’in En İyileri
Bir yılın daha sonuna yaklaştığımız şu günlerde FikriSinema ekibi olarak gelenekselleştirmeyi umduğumuz...
Devamını Okuyun
Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir