“MANEVİ DEĞER”, AVRUPA FİLM ÖDÜLLERİNE DAMGASINI VURDU!

Joachim Trier’in yönetmenliğini yaptığı “Manevi Değer”, En İyi Avrupa Filmi, En İyi Yönetmen ve her iki oyunculuk ödülü de dahil olmak üzere toplam altı ödül kazanarak geceye damgasını vurdu.

Oscar’ın Avrupa’daki karşılığı sayılan Avrupa Film Ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu. “Sentimental Value” (Manevi Değer), Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen törende rakiplerini geride bırakarak “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Senarist”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Besteci” ödüllerini kazandı.

Renate Reinsve, “Manevi Değer” ile En İyi Avrupalı Kadın Oyuncu ödülünü kazanırken, aynı filmde rol alan Stellan Skarsgård En İyi Avrupalı Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Skarsgård sahnedeki konuşmasında konuşmasında, “Eve dönmüş gibi hissediyorum. Size tüm kalbimle teşekkür ediyorum.” dedi.

Joachim Trier

En İyi Yönetmen ödülünü alan Trier, uzun yıllardır birlikte çalıştığı Eskil Vogt ile paylaştığı En İyi Senaryo ödülünü de kazandı. “Sentimental Value”, Cafer Panahi‘nin “It Was Just an Accident” filmi ile yine üç dalda aday olan Alman yönetmen Mascha Schilinski‘nin “Sound of Falling” filmini geride bırakarak büyük başarıya imza attı. “It Was Just an Accident”, geceden eli boş dönerken; “Sound of Falling” ise yalnızca En İyi Kostüm ödülünü kazandı.

“It Was Just an Accident”

Gecenin öne çıkan yapımlarından bir diğeri olan İspanyol yönetmen Oliver Laxe‘nin varoluşçu yol filmi “Sirat” ise beş ödülle taçlandırıldı.

Sirat

Ödül kazananların tümü:

  • En İyi Kurmaca Film: Sentimental Value
  • En İyi Belgesel Film: Fiume o Morte!
  • En İyi Animasyon Film: Arco
  • En İyi Yönetmen: Joachim Trier
  • En İyi Kadın Oyuncu: Renate Reinsve
  • En İyi Erkek Oyuncu: Stellan Skarsgård
  • En İyi Senaryo: Sentimental Value / Eskil Vogt – Joachim Trier
  • Keşif : On Falling
  • Genç Seyirci Ödülü: Siblings
  • En İyi Oyuncu Seçimi: Sirāt / Nadia Acimi, Luís Bértolo ve María Rodrigo
  • En İyi Görüntü Yönetmeni: Sirāt / Mauro Herce
  • En İyi Müzik: Sentimental Value / Hania Rani
  • En İyi Kostüm Tasarımı: Sound of Falling / Sabrina Krämer
  • En İyi Kurgu: Sirāt / Cristóbal Fernández
  • En İyi Saç ve Makyaj: Bugonia / Torsten Witte
  • En İyi Sanat Yönetimi (Prodüksiyon Tasarımı): Sirāt / Laia Ateca
  • En İyi Ses Tasarımı: Sirāt / Laia Casanovas, Amanda Villavieja ve Yasmina Praderas
  • En İyi Kısa Film: City of Poets
  • Eurimages Uluslararası Ortak Yapım Ödülü: Maren Ade, Jonas Dornbach ve Janine Jackowski (Komplizen Film)
  • Dünya Sinemasına Katkı Ödülü: Alice Rohrwacher
  • Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Liv Ullmann
Diğer Yazılar: FikriSinema
ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ BUGÜN BAŞLIYOR!
Türkiye’nin en köklü film festivallerinden Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, bu...
Devamını Okuyun
Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir