78. Altın Küre Kazanan Tahminleri

Bir Altın Küre zamanı daha geldi çattı. 28 Şubat Pazar gecesi ödüllerini dağıtacak olan HFPA, bir kez daha sürpriz üstüne sürpriz mi yoksa tahmin edilen seçimleri mi yapacak bekleyip göreceğiz. Geçen yıl hiç ismi geçmiyor iken 1917 filmine en iyi film ve en iyi yönetmen ödüllerini vererek ters köşe yapmıştı. HFPA bazı isimleri o kadar çok seviyor ki o isimler karşısında tam anlamıyla takla atıyor dersek yeridir. David Fincher ve Aaron Sorkin bu isimlerden. Bir yandan sevmeye doyamadığı bu ikilinin filmleri söz konusu iken diğer yandan Nomadland gerçeği var. Ayrıca Altın Küre adayları açıklanırken bariz bir şekilde göze çarpan Promising Young Woman ve The Father var. Anlayacağınız drama dalında savaş düşündüğümüzden de büyük. Altın Küre’nin drama (film) kategorisi ile Oscarların en iyi film kategorisinde 2013 yılından bu yana sürekli farklı filmler en iyi film seçiliyor. Bunun tek istisnası Moonlight (2017) oldu. Ancak o yılda da La La Land zaten Altın Küre’de Komedi & Müzikal kategorisinde yarışıyordu. Bu gelenek sürecek mi yoksa Nomadland uzun zamandır süren bu istatistiği bozacak mı? Buna net bir cevap verecek kimse henüz doğmadı! Ancak aklımdan geçen de kalbimden geçen de bu istatistiğin bozulması. Elbette bunu bozacak filmin Nomadland olması şartıyla!

Mank 6 adaylıkla en çok adaylık alan film. İkinci sırada 5 adaylıkla The Trial of the Chicago 7 var. Öncelikle bu iki filmin de olası bir Nomadland zaferi durumunda teselli ödülleri alması gerekiyor. Gerçi 5 ve üstü adet adaylık alıp da törenden eli boş dönen film de çok. Yakın dönemde The Imitation Game, Carol, The Post ve son olarak The Irishman bu kötü şöhrete örnek verilebilir. HFPA her ne kadar David Fincher ve Aaron Sorkin’e tapacak kadar sevse de bu filmlerden biri törenden ödülsüz ayrılabilir. Böyle bir senaryonun gerçekleşme ihtimali çok yüksek değil ancak yine de Mank için çanlar çalıyor olabilir. Bu kapsamda Mank’in yardımcı kadın ve müzik kategorilerinde ödül ihtimali var. Ama hiç kolay değil, bunun için çetin rakiplerle mücadele edecek. The Trial of the Chicago 7 ise senaryoda favori pozisyonunda olsa da Promising Young Woman patlamaya hazır olarak bekliyor. Promising Young Woman’ın ne yapacağını kestirmek o kadar güç ki. Hani ödül gecesinde en iyi film ödülünü bile alabilir. O kadar.

Uzatmaya pek niyetli değilim. Yazılacak o kadar çok şey var ki oysa. Sonuç olarak başta film (drama), kadın, yardımcı kadın, yardımcı erkek oyuncu kategorileri olmak üzere pek çok kategoride kıran kırana bir çekişme yaşanacak. Sürpriz isimler fazla. Doya doya eğleneceğimiz, bolca hoş sürprizli kazananların olduğu bir ödül gecesi olmasını diliyorum. Altın Küre’nin 14 daldan oluşan film kanadı ve 11 daldan oluşan dizi kanadı için kazanan tahminlerim şöyle:

FİLM (Drama):
KAZANIR: Nomadland
KAZANABİLİR: The Trial of the Chicago 7

KADIN OYUNCU (Drama):
KAZANIR: Carey Mulligan
KAZANABİLİR: Viola Davis

ERKEK OYUNCU (Drama):
KAZANIR: Chadwick Boseman
KAZANABİLİR: Anthony Hopkins

FİLM (Komedi & Müzikal):
KAZANIR: Borat Subsequent Moviefilm
KAZANABİLİR: Hamilton

KADIN OYUNCU (Komedi & Müzikal):
KAZANIR: Maria Bakalova
KAZANABİLİR: Rosamund Pike

ERKEK OYUNCU (Komedi & Müzikal):
KAZANIR: Sacha Baron Cohen
KAZANABİLİR: Lin-Manuel Miranda

YARDIMCI KADIN OYUNCU:
KAZANIR: Amanda Seyfried
KAZANABİLİR: Olivia Colman

YARDIMCI ERKEK OYUNCU:
KAZANIR: Daniel Kaluuya
KAZANABİLİR: Sacha Baron Cohen

YÖNETMEN:
KAZANIR: Chloe Zhao
KAZANABİLİR: David Fincher

SENARYO:
KAZANIR: The Trial of the Chicago 7
KAZANABİLİR: Promising Young Woman

YABANCI FİLM:
KAZANIR: Minari
KAZANABİLİR: Another Round

ANİMASYON:
KAZANIR: Soul
KAZANABİLİR: Wolfwalkers

MÜZİK:
KAZANIR: Soul
KAZANABİLİR: Mank

ŞARKI:
KAZANIR: Speak Now – One Night in Miami
KAZANABİLİR: Io Si (Seen) – The Life Ahead

Dizi tahminleri:
DRAMA DİZİSİ: The Crown
KOMEDİ DİZİSİ: Schitt’s Creek
MİNİ DİZİ / TV FİLMİ: The Queen’s Gambit
ERKEK OYUNCU (Drama): Jason Bateman
KADIN OYUNCU (Drama): Emma Corrin
ERKEK OYUNCU (Komedi): Jason Sudeikis
KADIN OYUNCU (Komedi): Catherine O’Hara
ERKEK OYUNCU (Mini Dizi/TV Filmi): Mark Ruffalo
KADIN OYUNCU (Mini Dizi/TV Filmi): Anya Taylor-Joy
YARDIMCI ERKEK OYUNCU: Daniel Levy
YARDIMCI KADIN OYUNCU: Gillian Anderson

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir